Mobiel

Mobiel internet maakt de laatste jaren een enorme groei door, mede door de komst van smartphones en steeds snellere internetverbindingen voor lagere prijzen. Het aantal Nederlanders met mobiel internet op hun telefoon is in 2012  gestegen naar 61%. Mobiel internet groeit razendsnel, want vijf jaar geleden had amper 1 op de 10 Nederlanders internet op zijn mobiele toestel.

Meer gebruik mobiel internet in jonge leeftijdsgroepen

Het bezit van een mobiele telefoon met internet komt voor onder alle leeftijdsgroepen. Onder 15- tot 25-jarigen is mobiel internet bijna een vaste waarde want 89% heeft mobiel internet. Deze groep wordt gevolgd door 25- tot 35-jarigen (80%) en 12- tot 15-jarigen (76%). In de groep met 35- tot 45-jarigen (69%) en 45- tot 55-jarigen (63%) ligt het gebruik nog beduidend lager. 55-plussers zijn duidelijk minder geïnteresseerd in mobiel internet. Van de groep 55-tot 65-jarigen (35%) en 65-plussers (16%) is het gebruik beduidend lager.

Hoger opleiden gebruiken meer mobiel internet

Kijkend naar opleidingsniveau, is vastgesteld dat relatief meer hoger opgeleiden (70%) dan lager opgeleiden (53%) beschikken over mobiel internet. Middelbaar opgeleiden (65%) bleven in 2012 iets achter. Vooral de hoogst opgeleide Nederlanders beschikken over mobiel internet want het gebruik onder HBO-opgeleiden (67%) en universitair opgeleiden (70%) ligt het hoogst. Nederlanders met alleen basisonderwijs (49%) blijven achter, maar onder personen met een VBO-opleiding (65%) komt mobiel internet het minst vaak voor.

Een app op maat

Informatie wordt steeds toegankelijker. Apps helpen daaraan mee, deze zijn letterlijk overal te gebruiken via de mobiele telefoon. Er zijn tal van toepassingen denkbaar. Het is de manier om te communiceren met uw klanten, medewerkers of leveranciers. Wij maken Android en iOS apps specifiek voor uw organisatie.

Uw app kan een verlengstuk zijn van een website. Een app staat nog veel dichter bij de gebruiker dan een website aangezien de app op de telefoon van de gebruiker staat. Deze is altijd binnen bereik.

Bent u benieuwd wat een app of mobiele website voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren uw graag.

Bekijk voorbeelden van apps en mobiele websites die wij gemaakt hebben in ons portfolio

U wilt een (web)app?

Wilt u vrijblijvend advies ontvangen over (één van) onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op.

info [@] lsart.nl
background