Geanimeerde video kan heel grappig zijn, maar een ervaren motion designer kan ook een heel serieuze clip maken met het medium. Bedrijven die investeren in animatievideo, moeten zorgen dat ze hun boodschap weten te vatten in zo weinig mogelijk woorden. Door de juiste technieken en tips te gebruiken, kun je je  animatie naar een hoger niveau tillen. Hieronder 7 tips voor het nóg beter maken van je animatievideo;

1. Blijf bewegen

De mens is snel afgeleid tegenwoordig. Niks is er zo saai voor een kijker als meer dan een seconde stilstaand beeld. Blijf er dus voor zorgen dat je animatievideo blijft prikkelen, door continu kleine onderdelen van je video bewegend te houden. Maar houdt wel in je achterhoofd; het hoeft nou ook weer niet een kermis te worden.

2. Gebruik je inspiratie

Kijk vooral naar wat anderen doen; wat doen zij goed, en wat kan er beter? Als je diverse goede animaties hebt bekeken, bedenk dan wat voor stijl jij wilt gebruiken in je animaties, passend bij de huisstijl van een klant. Verwacht vooral niet dat je als beginnend motion designer meteen alles kan maken wat de professionals doen.

3. Speel in op emotie

Door het toevoegen van de juiste ’triggers’ in je video, worden je kijkers meer betrokken. Humor is een goede manier om de kijker vast te houden, maar niet de enige optie. Een animatie kan net zo overtuigend zijn als deze een schokkend controversieel probleem bespreekt, of een gevoel van verantwoordelijkheid bij de kijker oproept.  Zorg dus dat je video mensen raakt. Als je de kijker raakt is deze namelijk ook veel eerder geneigd de video te delen.

4. Blijf bij het oorspronkelijke idee

Een strak script en duidelijke overgangen maken je animaties gemakkelijker te volgen en spannender voor kijkers. Elk idee, elke metafoor en elk onderwerp moet worden gekoppeld aan de volgende animatie om kijkers te helpen geboeid te blijven en zo veel mogelijk informatie uit de video te halen. Het moet een goed lopend verhaal worden.

5. Hou je animatievideo simpel

Een simpel figuurtje kan veel meer informatie tonen dan een complexe animatie, mits deze correct is gescript. Ga niet helemaal los met drukke achtergronden en ingewikkelde bewegingen als dat tot resultaat heeft dat het afbreuk doet aan het overbrengen van een heldere boodschap.

6. Wees origineel

De flexibiliteit van animatie maakt het eenvoudiger om met een klein budget te experimenteren. Je video heeft een veel hoger slagingspercentage bij sociale promotie als het iets nieuws introduceert. Een meeslepende animatiestijl of een ongebruikelijke koppeling met muziek kan elke animatie in een hit veranderen.

7. Vergeet het geluid niet!

Een animatie waarin alles flitsend beweegt, maar waar alleen een standaard stock-deuntje onder zit, daar zit niemand op te wachten. Zorg dus dat er een lekkere voice-over onder zit en/of geluidseffecten die het geheel afmaken.

Zelf geïnteresseerd in een animatievideo?

Wij maken al animatievideo’s vanaf €500,-

Meer weten? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

lsart

lsart

Eigenaar van LSArt | Senior Wordpress Developer & Motion Graphics designer